KBG 741 AO Matt Black
Dlaczego kawa Moccamaster?
- Spełnia wszystkie wymagania Europejskiego Centrum parzenia kawy
- Wysokiej jakości grzałka miedziana
- Craft - najwyższej jakości
- Bardzo ciche i łatwe przygotowanie
- Każdy ekspres do kawy jest indywidualnie testowany
- Ponadczasowe wzornictwo i wysokiej jakości materiały
Dlaczego czas parzenia i temperatura parzenia jest tak ważny?
W temperaturze 92 ° - 96 ° C, jest optymalną dla uzyskania odpowiedniego, zrównoważonego smaku i aromatu.
Dlaczego temperatura po zaparzeniu jest tak ważna?
Kawa smakuje najlepiej w temperaturze pomiędzy 80 ° - 85 ° C. Kawa nie powinna być przechowywana dłużej niż jedną godzinę po zaparzeniu.
Dlaczego świeża kawa jest tak ważna?
Kawa mielona wietrzeje, wchłania niepożądane zapachy i wilgoć. Świeżo zmielone ziarna są gwarancją dobrego smaku.
Jaka jest odpowiednia ilość kawy?
Odpowiednia ilość dla Moccamaster wynosi 10 gramów kawy dla 2 filiżanek.